O klubu

Zgodovina Kluba Zmajarjev Maribor

Začetki letenja z jadralnimi zmaji v Mariboru segajo v leto 1975, ko je Davorin Geč od prijatelja dobil risbo jadralnega zmaja Standard Marakovski in ga doma tudi izdelal. S poskusnimi leti je začel v gramozni jami in zaradi varnosti pristajal v vodi (voda je bila nekje do pasu). Junija leta 1976 je izvedel tudi prvi polet s Pohorja (Bellevue) s pristankom na strelišču. Tega leta je odkrit in preizkušen tudi dober teren za šolanje zmajarjev v Šentilju, kjer so se šolali zmajarji in jadralni padalci. V letu 1977 so z novim zmajem ST-7 (z reklamo ORA), uspešno opravili prvo snemanje reklame za mariborski Talis. Poleti zmajev v teh prvih letih letenja z jadralnimi zmaji so trajali do nekaj minut, kar je bilo za tisti čas lep uspeh.

Geč je bil od leta 1975 član kluba zmajarjev Delta Ljubljana, s prijatelji so leta 1977 začeli z aktivnostmi za ustanovitev kluba zmajarjev v Mariboru.

Klub Zmajarjev Maribor je bil uradno vpisan v register društev leta 1978. Ustanovni člani so bili: Geč Davorin, Artinger Karl, Marčič Bojan in Milan, Dimnik Drago, Brumen Dušan, Berač Srečko, Pečoler Mojca in Iztok, Albin Horvat, Pregl Dušan in drugi.

Društvo ima zadnja leta nekaj aktivnih članov in simpatizerjev, želi si da bi se ta lep šport v Mariboru ohranil še naprej.

DSC00015

Malo tu malo tam